Over de Die Haghe Sanghers

Algemene informatie

 

 

Het koor bestaat uit +/- 40 leden.

‚Äč

Het koor zingt zowel a capella als met instrumentale begeleiding. Wat hierbij opvalt is de specifieke klank en zangtechniek van het koor. Verschillende componisten uit binnen- en buitenland hebben zich hierdoor al laten inspireren en hebben speciale composities voor het koor geschreven.

Een daarvan is het werk The Mount of Tree Lights van de Tsjechische componist Martinu, een imposant koorstuk met kerkorgelbegeleiding.

 

Jaarlijks worden diverse concerten gegeven en wordt, op uitnodiging, medewerking verleend aan culturele manifestaties, zoals in 2019 bij de opening van de dag van de Historie  in Den Haag.

 

Wij werken ook samen  met andere koren om grote producties te kunnen verwezenlijken, zoals het Requiem van Brahms,  Die Legende von der Heiligen Elisabeth  en het Requiem van Verdi.

 

Maar we schromen niet om ook moderne werken uit te voeren, zoals verschillende werken van Paul van Vliet, Elvis Presley en Jaques Brel en hoogtepunten uit musicals.

 

Ook gaat het koor regelmatig  naar het buitenland om te concerteren. Hoogtepunten hierin waren de voormalige Sovjet-Unie, Rome, Bulgarije en Tsjechië, Barcelona , Canterbury en onlangs (2018 ) nog naar Praag waar drie concerten gegeven zijn waaronder de Carmina Burana in het beroemde Praagse Rudolfium. Een nieuwe koorreis is in voorbereiding.

 

Verder zorgen de Die Haghe Sanghers voor een goede begeleiding van de zangers met betrekking tot stemgebruik en theoretische muziekkennis.

 

Wij repeteren op maandagavond in het Diamantcollege Diamanthorst 183 Den Haag. U bent van harte welkom om 19.30 en de koffie staat klaar.

 

Als u zich  meldt via de website of via 070-3063939 dan ontvangen wij u

op gepaste wijze.    Zomaar binnenlopen kan natuurlijk ook !

 

                                                     Tot Ziens

Het secretariaat van de ”Die Haghe Sanghers”

Statenlaan 100a  2582 GT Den Haag. 

E-Mail:   diehaghesanghers@hotmail.nl        Bank ING NL04INGB0000177070