top of page

 Over  DHS

Het koor bestaat uit +/- 40 leden.

Die Haghe Sanghers is van ouds een roemrijk mannenkoor met een rijke geschiedenis dat een eigen klankkleur en zangtechniek heeft. Vele componisten uit binnen- en buitenland hebben zich hierdoor al laten inspireren en hebben speciale composities voor het koor geschreven.

Er wordt geput uit een zeer uitgebreid repertoire, in vele  talen en genres: zowel religieus, als wereldlijk, vrolijk, ernstig, zowel a capella als met instrumentale begeleiding, van kleine volksliedjes tot grote werken met orkestbegeleiding.

Om te oefenen wordt gebruik gemaakt van het oefenprogramma Capella, waarmee de leden thuis de koorstukken kunnen oefenen.

​ 

Jaarlijks worden diverse concerten gegeven en wordt, op uitnodiging, medewerking verleend aan culturele manifestaties en congressen.

Ook gaat het koor zo nu en dan naar het buitenland om te concerteren. Hoogtepunten hierin waren de voormalige Sovjet-Unie, Rome, Bulgarije en Tsjechië en onlangs nog naar Barcelona, Canterbury en Praag. Een nieuwe koorreis is in voorbereiding.

 

Het koor staat bekend om de goede en vriendschappelijke sfeer tijdens de repetities en zeker ook na de repetities tijdens de nazit, onder het genot van een drankje.

 

Kijkt u hiervoor rustig rond op deze site.

Om echt te ervaren wat Die Haghe Sanghers zijn raden wij u aan om vooral een keer naar één van onze concerten of repetities te komen, want duizend woorden kunnen het niet uitdrukken: de Die Haghe Sanghers moet je gehoord hebben!

 

Wij repeteren op maandagavond. Verder zorgt het koor voor een goede begeleiding van de zangers bij het stemgebruik, de zangtechniek  en theoretische muziekkennis.

Algemene informatie

 

 

bottom of page