De Historie

Het koor is opgericht in 1917 en werd koninklijk in 1946. 


Hoe komt het dat het koor door de jaren de internationale bekendheid kreeg?

 

Het is het verhaal van composities, die voor het koor werden geschreven of daaraan opgedragen door gerenommeerde en vernieuwende componisten als Jurriaan Andriessen, Henk Badings, Ruud Bos, Jaap Geraedts, Aart de Kort, Daan Manneke, Bohuslav Martinu, Marius Monnikendam en Edwin Schimscheimer.

Het is het verhaal van de dirigent, René Verhoeff, die meer dan dertig jaar zijn enthousiasme en werklust overbracht op het koor.

 

Het is het enthousiaste  verhaal over koorreizen naar Griekenland, België, Bulgarije, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, de voormalige Sovjet-Unie en Tsjecho-Slowakije.

Het is het trotse verhaal van uitdagende concerten samen met vele orkesten, solisten en ensembles, maar ook met het Nederlands Dans Theater, met een beiaard en met elektronische begeleidingsmuziek.


Het is het verhaal van de vrouwen en partners, onze trouwste fans, die tussendoor nog  helpen bij het gastvrouwschap, kaartverkoop, catering etc.

 

Wij willen graag iets van ons enthousiasme en onze prestatie, en vooral ook van onze muzikale emotie, met u delen.

Wilt u meer over de historie van de Die Haghe Sanghers lezen dan kunnen wij ons jubileumboek aanbevelen zoals dit aan onze burgemeester

en Paul van Vliet is aangeboden.

Het secretariaat van de ”Die Haghe Sanghers”

Statenlaan 100a  2582 GT Den Haag. 

E-Mail:   diehaghesanghers@hotmail.nl        Bank ING NL04INGB0000177070