De Dirigent Martin van der Brugge

Martin van der Brugge behaalde zijn diploma orkestdirectie in 1990 aan het Rotterdams Conservatorium en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994.

 

Hij volgde onder meer lessen bij Jan Boogaarts en

Ed Spanjaard. Van 1985 tot en met 1988 nam hij deel aan de Kurt Thomas cursussen. In 1988 volgde hij de Dirigenten Meisterkurs in Biel (Zwitserland) onder leiding van Julius Kalmar.

‚Äč

In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours  Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië).

Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was. In Nederland bestaan zijn activiteiten uit het dirigeren van verschillende Koren.

 

In het seizoen 2004 – 2005 was Martin gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties - waaronder Rigoletto van Verdi - zijn onder zijn leiding uitgevoerd.

Als gastdirigent is hij verbonden aan het Paliashvili Symphony Orchestra and Choir in Tbilisi (Georgië).

 

Sinds 2000 heeft hij zijn eigen impresariaat: Klassieke Muziek Producties en Sing ALong Events. Door zijn ervaringen als impresario èn als dirigent kwam Martin van der Brugge op het idee om het online impresariaat Boek Solisten Nu op te richten. In 2010 heeft hij het adviesbureau Nieuw Talent  opgericht. Dit bureau biedt loopbaanadvies en coachingstrajecten aan voor afgestudeerde musici.

 

Het secretariaat van de ”Die Haghe Sanghers”

Statenlaan 100a  2582 GT Den Haag. 

E-Mail:   diehaghesanghers@hotmail.nl        Bank ING NL04INGB0000177070